Met Myno vonden we exact wat we zochten

Zoë & Myno

Myno (lees: Maajno) kwam bij ons na het overlijden van onze vorige hond. Myno is de eerste hond die we hebben van pup af aan. Een heel energieke, schattige pup. We hadden uiteraard op voorhand heel wat research gedaan en zochten specifiek naar een actieve, niet te grote familiehond. Op die manier kwamen we uit bij de Australische herder. En laat ons zeggen, is Myno exact wat we zochten.

Wat stroeve hondenpuberteit

Toen kwam de puberteit. Dat bleek afzien. Er kwam letterlijk bloed, zweet en tranen aan te pas. Het leek wel alsof hij alles wat hij al geleerd had in de voorgaande maanden, vergeten was. Na het voorbij gaan van die eerste puberteit kwam er rond zijn 2-jarige leeftijd nog een puberteit. We hebben volgehouden en kunnen nu genieten van een geweldige hond.

Wekelijks gehoorzaamheidstraining

Myno is ondertussen 4 jaar en we gaan al sinds het begin 2x per week met hem naar de hondenschool waar hij samen met mijn vader en mij gehoorzaamheidstraining volgt. We namen in die periode deel aan een viertal wedstrijden. Daarnaast proberen we hem ook trucjes aan te leren: zit mooi, rol, dood, op twee achterpoten staan, op mijn rug springen, slalommen tussen mijn benen, et cetera.

Verbeterde adem met Pawfect Smile

Een van mijn favoriete trucjes is dat Myno mij een kusje geeft (zijn neus tegen mijn wang/mond). Wat minder leuk is hieraan, is dat zijn adem echter niet altijd even fris ruikt. Dit is gelukkig zeer sterk verbeterd sinds we Pawfect Smile van Olly & Molly gebruiken. Daar ben ik heel dankbaar voor, en nu mag Myno zoveel kusjes komen geven als hij wil.

Na het gebruiken van Pawfect Smile mag Myno nu zoveel kusjes komen geven als hij wil.

Zoë - baasje Myno

Australische herder met lange vacht

Na onze oorspronkelijke research wisten we dat we de vacht van Myno goed moesten verzorgen. Australische herders hebben namelijk van nature een lange vacht. Wekelijks is er een goeie borstelbeurt en elke 3 weken heeft Myno een afspraak bij de trimster.

Eerst gaven we hem ook een tijdje zalmolie om zijn vacht glanzend te houden. Helaas verdroeg Myno deze olie niet goed, dus gingen we op zoek naar een alternatief. Ook hier had Olly & Molly een oplossing voor ons in hun aanbod. Sinds we hem deze supplementen geven, glanst en voelt Myno's vacht superzacht aan.

Samen op nog veel avonturen

Iedereen vindt natuurlijk zijn eigen hond geweldig. Dat geldt ook voor ons. Myno is de hond die perfect bij ons gezin past en precies is wat we zochten. Hij is een prachtige hond, zowel van binnen als van buiten. Laten we hopen dat we nog vele mooie avonturen met hem mogen beleven.