Waarom detoxen belangrijk kan zijn voor de gezondheid van jouw hond

Verwen je harige metgezel met het ultieme cadeau van welzijn - een detox! Net als wij worden honden blootgesteld aan talloze schadelijke stoffen. In dit artikel verkennen we waarom detoxen essentieel kan zijn voor de vitaliteit en levensvreugde van je trouwe vriend.

Detoxen

Hondenbaasjes hechten steeds meer belang aan een gezondere levensstijl voor zichzelf en hun trouwe viervoeter(s). "Detoxen" kent de laatste jaren een ongekend succes. Detox is een term voor het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Want ja, helaas worden onze huisdieren voortdurend blootgesteld aan schadelijke stoffen die hun gezondheid kunnen schaden.

Die verborgen gevaren zitten in het voedsel dat onze hondjes eten, het water dat ze drinken, in de lucht die ze inademen, de verf op de muren, de kuisproducten die we gebruiken, ...

Kortom, in zowat alles waarmee onze viervoeters dagelijks in contact komen. Maar geen paniek, het lichaam van uw hond is uitgerust met krachtige "ontgiftende" organen. De lever is het bekendste en grootste ontgiftingsorgaan. De lever kan schadelijke stoffen omzetten, zodat ze veilig uit het lichaam kunnen worden verwijderd via de nieren, de huid, de longen of de darmen. Maar er zijn echter grenzen aan de mate waarin de lever kan ontgiften.

Detoxmiddelen op basis van kruiden of planten kunnen de organen die gifstoffen/afval verwijderen, zoals de lever, de nieren, het spijsverteringsstelsel, de huid en de longen, bevorderen, ondersteunen en versterken. De beste periode om een detoxkuur voor uw hond te starten is het voor- en najaar.

Olly & Molly Magic Detox

Tip: Met Olly & Molly Magic Detox is het mogelijk om jouw lieve viervoeter een natuurlijke en ontspannende detox te geven binnen de veilige en vertrouwde thuisomgeving.